- See more at: http://blog.ahmadrifai.net/2012/01/pasang-script-dilarang-klik-kanan-pada.html#sthash.7XbUwK9v.dpuf Jom Bergaya dengan Cara Hidup yang Sihat: January 2013

Wednesday, 30 January 2013

Akaun Facebook Baru

  Assalamualaikum...
  
  Aritu akak ade citer kan...facebook akak hilang kan? so kali ni akak buat facebook lain dh... yg mane bg sesetengah org lebih suke tgk kut facebook kan? 

  Ni facebook akak yang baru...badge facebook pon akak letak skali tepi blog ni kan? hihihi..saje gatal nk update...



Frenlist tu pon baru siket..ye lah, kene wat balik kan..so add balik fren dlm tu.... huhu...
takpe2... " perjalanan yang jauh bermula dari langkah yang pertama " fuyoo... jatuh bangun tu biasalah adab berniaga kan.... dengki kepada kejayaan org lain takpe...jgn hasad dengki hokey....

Ok lah..selamat maju jaya semua... :)


010-966 2965 SUZANA | no ID : 912405 | shakleesuzeng@yahoo.com
FB : Suplemen Semulajaditwo


ESP - Mengapa Ramai Menggemarinya....

ESP (Energizing Soy Protein) SUMBER PROTEIN BERKUALITI TINGGI



JOM KITA TENGOK KENAPA...

1. Energizing Soy Protein ini diiktiraf di seluruh dunia dengan mempunyai kajian klinikal yang sangat intensif dan komprehensif serta memiliki kualiti protein yang tinggi yang pernah dihasilkan.

2. Kacang soya yang digunakan oleh Shaklee hanya mengandungi "non-GMO" (non-Genetically Modified Organism) yang mana ia diproses pada kadar suhu yang rendah.

3. Tambahan pula, setiap 850g (satu canister ESP) dihasilkan daripada 30kg kacang soya dan memberikan sumber tenaga segera dan boleh bertahan lama.

4. ESP dari Shaklee ini merupakan satu-satunya produk di dalam pasaran yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia.

5. Ia turut diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral.

6. Sangat sesuai untuk semua peringkat umur - sama ada muda mahupun tua.




Jom kita tengok, apa khasiat ESP Shaklee ini...

1. Awet muda - asid amino penting untuk membina otot, kuku, rambut, darah, organ, kulit dan lain-lain. Pengambilan yang kerap adalah kunci kepada awet muda.


2. Baik untuk hormon - kacang soya adalah satu-satunya tumbuhan yang kaya dengan isoflavones dan fungsinya bersamaan dengan hormon wanita. ia membantu merendahkan kolesterol, mencegah risiko osteoporosis dan sakit jantung

3. Baik untuk prostat - Genistein yang terkandung di dalam kacang soya terbukti keupayaannya mengekang pertumbuhan dan perebakan sel kanser.

4. Kulit remaja - Merangsang pembentukan semula kulit dan otot, mengurangkan kedutan, agen anti-penuaan, mengembalikan radiance kulit dan kepejalan otot, percepatkan penyembuhan luka dan mengurangkan kesan parut.


5. Pembekal Tenaga - Membekal tenaga dengan segera dan meningkatkan sistem imun, maka ia baik untuk kekal bertenaga, mencegah migrain, insomnia dan tekanan.


6. Membaiki pigmentasi - Membaiki masalah rambut seperti beruban, rambut gugur, membaiki masalah pigmentasi, kedutan dan kesan tua.

7. Membaiki memori - Meningkatkan kualiti memori, vitaliti, dorongan seksual dan ransangan.

8. Merawat masalah kulit wajah - masalah seperti kulit berjerawat, berminyak dan gelap.





7 KRITERIA PENTING MEMASTIKAN SOYA ANDA SELAMAT 
================================================

Sangsi nak pilih soya mana satu? Dengar banyakk sangat cerita tentang soya, ada kata bagus ada kata bahaya. Maka harini saya kongsikan, Ketika memilih Soya, pastikan anda ada 7 checklist ini untuk memastikan Soya yang anda masukkan ke dalam tubuh anda adalah selamat. 

1. Kacang soya itu sendiri mesti tumbuh membesar secara organik
KACANG SOYA TIDAK ORGANIK  yang menggunakan baja kimia dan racun pestisid, akan mengandungi khasiatnya yang rendah. Ia juga mempunyai kandungan nitrat yang tinggi. Kandungan nitrat yang tinggi membawa risiko KANSER !

2. Kacang soya  tu mestilah Non GMO ( tak dihasilkan secara genetik)
Kacang soya GMO lebih murah untuk dihasilkan tetapi ia berisiko kepada kesihatan pengguna kerana ia menghasilkan TOKSIN dalam badan manusia.

3.  Protein soya tu mesti mengandungi 9 asid amino perlu
 Badan memerlukan kesemua 9 ni untuk menghasilkan hormon ,antibodi, enzim. Kalau salah satu amino asid ini tak cukup, sistem imun badan akan terganggu 30% dan fungsi badan mungkin akan terganggu atau berhenti. 

4. Dalam proses pembuatan soya isolate, soyflakes mesti dibersihkan dgn air bukan dengan alcohol
Isoflavone dapat mengurangkan risiko kanser payudara, kanser rahim dan kanser prostate.  Isoflavones juga bermanfaat dlm penyeimbangan hormon dan menaikkan jisim tulang .

5. Bahan anti-tirod mesti disingkirkan
Soya yang mentah mengandungi bahan "anti-growth", "anti-tyrosine". Kedua bahan ini menggangu fungsi tubuh dan meningkatkan risiko kanser.

6. Proses pembuatan soy protein sebaiknya tanpa pemanasan
Asid amino sensitif terhadap suhu panas. Ada kajian menyatakan protein yang dimasak terlalu lama boleh merosakkan 50% amino asid amino.  Kekurangan acid amino dalam badan akan merenjatkan hormon, tisu badan serta mengganggu kesihatan kita. 

7. Protein soya itu mesti ditambah dgn unsur kalsium..kenapa?
Kajian /artikel melaporkan bahawa serbuk soya adalah sangat berasid dan boleh menyebabkan kerapuhan tulang. Dan oleh yang denikian unsur kaslium yang secukupnya mesti ditambah dalam soya protein tu untuk meneutralkan kembali serbuk soya tu.Kebanyakan pengusaha/pengeluar protein tidak menambah cukup kalsium 

Jadi anda tidak perlu ragu-ragu dengan ESP. Kerana ESP menepati 7 ciri-ciri soya yang selamat:

•  ESP ditanam secara organik
•  ESP adalah non-gmo
•  Mengandungi 9 amino asid perlu dan mineral & vitamin lain 
•  Ia dibersihkan dengan menggunakan air.
•  Tiada bahan anti-tiroid / anti-growth
•  diproses tanpa pemanasan
•  Ditambah dengan kalsium 500mg

Oleh itu, Pilih lah soya yang mematuhi 7 ciri soya selamat
Dari Shaklee ~ Energizing Soy Protein ESP


Antara Set Cadangan yang mengandungi ESP :-





Disclaimer
These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

010-966 2965 SUZANA| no ID : 912405 | shakleesuzeng@yahoo.com


Monday, 28 January 2013

Akaun Facebook HILANG!!!

Wa....sedih weh....

eh..eh...lupe..jap...

    Assalamualaikum sume....
Iye..akak nk bagitau...FB akak Suplemen Semulajadi tu dh hilang...xleh nk login..n akak cari dlm fren list akak sdiri pon.. 'No match were found'....huhuhu..

   Macam lenyap terus n pupus terus....now atas advise org...suh bina balik FB lain...uwaaa...dh la esok ade audit nk datang opis...ni pon tgl 2 hari lagi nk closing this month...harap2 ade rezeki yg lain la..Insyallah...

Bukan senang nk senang tau...hehe..

         Ok la...tu je la entry kali ni nk bagitau..nk citer panjang2..ade ke org nk bace?hahhahha(eleh, dlm ati sedey...huhuhu)

  K, bai....Wassalam....



Saturday, 26 January 2013

Suplemen Untuk Kesihatan Kanak-kanak & IQ

  Assalamualaikum... kali ini entry ringkas ye..biar gambar yang berbicara....cewah...(pahahal malas nk wat ayat hahaha...kopi pes je dr fb..tp ni wat sdiri tau..lame x godek2 power point...huhuhu)


  Ok, saksikan lah....edisi gambar...muahahha...



           

010-966 2965 SUZANA| no ID : 912405 | shakleesuzeng@yahoo.com
FB : Suplemen Semulajadi

Tuesday, 22 January 2013

Testimoni Alfalfa

Assalamualaikum....

   Sihat semua? Alhamdulillah.... entry kali ni akak nk post testimoni-testimoni yang telah menerima kesan positif dr penggunaan Alfalfa.... Akak tau korang suke kan bace2 dari pengguna kan? so kat bawah ni akak post beberapa yg akak jumpa n dlm group yg akak join yang membuat pengakuan sendiri tau....


  Sila la bace yer...hihi..byk kebaikan Alfalfa ni...antara nya..

Yang ni sape2 ade mslh keputihan..better try...yg best nyer ..akak dulu amik set utk slim...skali pakej ade alfalfa..terkejut monyet sbb tgk mase nk buang air tu...dh xde kat panty liner....mase 2-3 ari tu ade skit2 je x mcm selalu..ingt sebab mase tu sejuk...skali dh hilang tu..suke nyer...x payah pakai panty liner..jimat dh bab beli panty liner ni...kan? citer 18 sx pon ade tau...bace satu2...hihi


Tak nampak? gambar kecik?klik je...nanti nampak la besar yer...hihi















010-966 2965 SUZANA | no ID : 912405 | shakleesuzeng@yahoo.com












Sunday, 20 January 2013

Alfalfa




Alfalfa adalah sejenis tumbuhan yang kaya dengan nutrisi dan ia digelar RAJA SEGALA MAKANAN kerana membekalkan 15 mineral10 vitamin gantian dan protien.

Rahsia Alfalfa - akarnya yang panjang boleh menjalar sejauh 20 - 30 kaki dalam tanah untuk mencari zat galian.
Daun yang kaya dengan protien, kalsium,fosforus,magnesium dan mineral surih seperti zat besi,boron, kromium, molibdenum, mangan , dan kalium.
Selain itu ia juga sumber beta karotena, vitamin E & K dan kmpulan vitamin B & C yang larut air.

Alfalfa bersifat diuretik, mengawal pendarahan dan merendahkan tahap kolesterol. Ia juga membersihkan toksin dari tisu badan.

Fungsi Vitamin Dalam Alfalfa

Vitamin A - Membina ketahanan terhadap jangkitan khasnya saluran pernafasan, pertumbuhan sel, menggalakkan kulit yang sihat

Vitamin E - Melindungi sel dari rosak akibat kesan sinaran matahari, pencemaran udara. Baik untuk kesihatan jantung, kardiovaskular, menguatkan otot dalam badan.

Vitamin B6 - Membantu mengurangkan loya, memetabolisma protien dan lemak

Vitamin K - Untuk pembekuan darah, baik fungsi hati.

Vitamin D - Mengawal kalsium dan fosforus. Penting untuk pembentukan gigi dan tulang yang kuat.


FUNGSI DAN KHASIAT ALFALFA

- Merangasang pengeluaran susu - untuk ibu yang menyusukan anak
- Membantu masalah penyakit usus,kencing manis, ulcer,sembab.
- Membantu penghadaman
- Membantu masalah Abdominal Discomfort
- Masalah pencernaan
- Untuk masalah gastrik
Eczema
Anemia
Nafas berbau
Kaki berbau
Badan berbau
Sembelit
- Meningkatkan pengeluaran sel darah putih.

Namun AWAS !!!!!

Bukan semua Alfalfa sama ya. Tidak sama dengan alfalfa yang berada di supermarket itu....
Alfalfa Shaklee ditanam tanpa semburan bahan kimia, baja, mahupun petisid.


010-966 2965 SUZANA


Kad ID Shaklee

Assalamualaikum...

Lame x update blog ni yer...(mcm la lame sgt x sampai pon seminggu..hihi)..akak sibuk duk upload n menjaja brg Shaklee ni kat Facebook...

Pada sapa2 nk tgk kat facebook lg senang nk tgk satu2 kekdah nya..boleh la layari 


http://www.facebook.com/suplemensemulajadi



           Ok entry kali ni akak nk tayang la kad ID Shaklee akak ni sebagai bukti akak ni pengedar sah Shaklee... jap ehh...



   Tarraa...haa...nampak2? x nampak..klik kan...hihi..ok..yg gambar tu akak ngaku..bertahun2 sudah...harap2 kalu korang jupe akak skrg in face to face harap2 still lg mcm tu yer...hahhahaha....

Tu no ID Shaklee akak 912405 dan nama akak...so kalu korang dapat gi mane2 branch berdekatatan..boleh la gune id n nama akak ni untuk dapat harga ahli...guna la...guna la...heheheh....Branch Shakle je tau..korang jgn la plak gi branch kedai kasut gune id akak ni plak...kate nk dpt harga ahli...mmg dapat luku la nanti....hahahaha....

ok la..tu je entry kali ni....nanti kite sembang2 pasal suplemen lain k... selamat membaca dan beramal...
tata....



010-966 2965 SUZANA | no ID : 912405 | shakleesuzeng@yahoo.com

Saturday, 19 January 2013

Salah Paham Tentang Supplement

Salah Faham Tentang Supplement

1. Supplement adalah ubat – TIDAK. Supplement bukan ubat. Ubat terdiri daripada bahan jenis dadah yang ‘asing’ untuk tubuh kita. Supplement adalah vitamin-vitamin pembina tubuh yang diperlukan oleh tubuh badan kita.

2. Kita tak perlu vitamin sebab dah cukup makan – Bila diselidiki diet harian kita, kebanyakan yang kita makan tu HAMPAS sahaja.

3. Semua supplement sama saja – TIDAK. Kebanyakan supplement di pasaran adalah dari sumber sintetik. Suplemen terdiri dari 3 jenis : sintetik, organik dan semulajadi. Yang terbaik tentunya supplement semulajadi.

4. Supplement memberi kesan sampingan – BETUL sekiranya ia dari sumber sintetik. Suplement semulajadi TIDAk memberi kesan sampingan.

5. Supplement diperlukan oleh orang kurang nutrisi seperti mangsa kebuluran sahaja – TIDAK. Supplement adalah untuk orang yang mementingkan kesihatan.
Cukuplah 5 saja dulu.

Tahukah anda kebanyakan rasa penat, letih, lesu, stress adalah antara petanda anda kekurangan vitamin?

Perlukan Suplement tp xtau nk amik ape?pm saya..saya sedia membantu anda... wink2 ;)


010-966 2965 SUZANA




| no ID : 912405 | shakleesuzeng@yahoo.com

Tuesday, 8 January 2013

FACEBOOK

Assalamualaikum....

     Pagi ni nk update akak punye facebook pasal SHAKLEE ni...so, bagi yang senang nk tgk2 terus barang keluaran SHAKLEE ni, xmo bace panjang2 dlm blog ni...boleh la terus ke url ni :


http://www.facebook.com/suplemensemulajadi


Oh ya..kat situ anda sume leh tgk n bace mengenai barangan tersebut n boleh terus order dr akak...

Ok, tu jer...nanti kite panjang2 eh...byeee... ;)





010-966 2965 SUZANA| no ID : 912405 | shakleesuzeng@yahoo.com

Monday, 7 January 2013

Suplement Yang Akak Miliki


Assalamualaikum...apa khabar semua? Semoga sihat semuanya.... Post kali ini akak hanya nk bagitau suplement ape yg telah akak order tempoh hari...

             so, tarrraaa....dah sampai... nk tau? jom tgk gambar kat bawah ;)





       Barang yang diorder terus sampai berpandukan alamat yg kita kasi....tp dlm kes ni...barang ni sampai kat kawan akak jugak..merangkap agen shaklee jugak...aritu dier tolong order kan untuk akak sbb nk jimatkan postage katanya...hehe.

       Ok, dari kiri akak perkenalkan Alfalfa, Herb Lax, Omega Guard, Advance Joint Health Tablet dan Vita- Lea For Children. 

      Ni suplement yg akak amik utk set untuk turunkan berat badan (set diet), sakit sendi n untuk anak (multivitamin & multimineral)

       Ape? Set untuk turun berat badan? a ahh...akak gemuk skrg...nk turun kan berat badan... dulu 46kg je...skrg dh ade anak dua 61kg!!! sadis kan? xpe2...nanti kite tgk eh, brape yg bleh turun...untuk lebih efektif, kene amik Cinch Shake (Energizing Soy Protein). yg ni akak plan minggu depan nk amik.hihi...

     Ok la...entry pendek je kali ni..bkn ape, nk share je suplement ape yg akak amik skrg ni... Next entry akak detail kan lagi satu persatu suplement yer...set suplement ape yg patut korang miliki bergantung ape korang nk...

hidup lebih indah kalu badan kita sihat dan cergas...kan?

     Jangan lupa bace sume entry dlm blog ni...akak sedaya upaya buat ayat relek2 supaya korang paham ape akak nk sampaikan...x paham, leh tanye..no phone, emel dh ade kat bwh tu...hiihi...k,la.. Assalamualaikum... ;)






010-966 2965 SUZANA | no ID : 912405 | shakleesuzeng@yahoo.com

Thursday, 3 January 2013

My 1st Shaklee Suplement since jd agen ni haa - SHAKLEE COLLAGEN POWDER


   Haa..nampak2? ok..dlm gambar tu ade nampak wayar ganggang telefon..monitor skrin...n meja yg interface pon dh gasak dh...so ade nampak tak lagi yg belum disebut tu?haaaa..pandai ... SHAKLEE COLLAGEN POWDER....org omputih eja Collagen..org Melayu nyer Kolagen... yg ni promosi bulan Disember 2012 tau.tu tarikh amik gambar ade tu....nasib akak sempat rembat sekotak... harga biasa RM XXX yu...bile dh promo ni..harus la rembat..kalu x, kene la beli dengan harga tu...hihi..

                                   
Antara pengguna yang telah menggunakan Collagen Powder Shaklee


So, meh sini akak citer sket pasal SHAKLEE COLLAGEN POWDER ni...meh meh...

memula jom tgk ni dulu..then bace yer..


Fungsi Kolagen ni :

1. Anti Penuaan
2. Mengembalikan keanjalan
3. Melembab
4. Meningkatkan pergerakan
5. Mencerah
6. Menegang
7. Menyubur

1. Dari sisik Ikan Merah?Kolagen tu?Kenape?haa...meh2 bace..x bace xtau kan..hihi
     Sebenarnya, kolagen ni ada diperbuat dari estrak buah-buahan macam tomato, buah delima, blueberry, aloe vera dan lain-lain lagi.... tp dari SHAKLEE, kolagen diperolehi dari sisik ikan merah...

      Ha...kenapa?ha..kat bawah ni mmg dari keterangan dari SHAKLEE pasal sisik ikan merah ni.... akak nk stori2 balik kang...cerita lain..ending nya lain...cerita pasal sisik ikan merah...ntah mane silap..tercerita plak pasal mangkuk bujur seramik made ni UK...ha..kang dh kene ketuk kepada dh kat situ..so, di awal zon permulaan entry ni..akak amik je dulu fakta2 dr SHAKLEE terus...bab2 penulisan ni dh beku...hihi..nanti slow2 akak goreng sdiri yer..dh xde2 dah mangkuk2 bujur seramik ni nanti...hihi.
So, ape lagi..layan... ;)

Tahukah anda ikan merah hidup secara bebas dalam lautan sedalam 5000m (5km)? Makin dalam lautan tu makin tinggi tekanannya kan dan sebab tulah ikan biasa sukar untuk hidup dalam kedalaman tersebut. Berbeza dengan ikan merah, ikan merah boleh menahan tekanan sehingga 20 pound ( 9kg), bertelur dan hidup bebas dalam kedalaman tersebut. Sebab inilah ikan merah sumber kolagen terbaik dan tahan lasak:
§  Sangat lasak dan elastik
§  Kepaduan sel yang sangat tinggi
§  Tinggi kapasiti dalam mengekalkan kelembapan
§  Jisim molekul yang sangat rendah


2. Jisim Molekul Yang Sangat Rendah
Jika anda lihat dalam gambar diatas, bilangan asid amino dalam molekul biasa (300000 dalton) sangat besar dan sukar diserap oleh tubuh..bukan tidak diserap langsung tetapi drpd 100% mungkin yang sampai kedlm sistem cuma beberapa %, secara mudahnya kurang dari 100%.
Berbeza dengan Collagen Powder, bilangan asid amino cuma 3 (1000 dalton) dan ini memudahkan penyerapan kedalam sistem badan. (Penyerapan Unggul) Jadi tiada yang terbazir dan kesan nya akan dapat dirasai lebih cepat!
Kolagen lain yang mempunyai jisim >300 000 dalton perlu melalui Stomach Digestion –> Intestinal Digestion –> Breakdown protein into amino acid..banyak kan prosesnye dan yang sampai ke lapisan dermis pun tidak 100%.
Shaklee Collagen Powder yg mempunyai jisim molekul 1000 dalton, sgt ringan dan mudah diserap ke lapisan dermis. HIGHEST ABSORPTION-WITHOUT DIGESTION

 

Terbukti dapat memperbaiki testur kulit wajah & menghilangkan kedutan selepas menggunakan selama 8 minggu* 


Meningkatkan kelembapan kulit >> 90%
Mengurangkan kekasaran & kekeringan >> 75%
Meningkatkan dalam penampilan keseluruhan >> 71% 
Meningkatkan kelembutan & kelicinan >> 69%
Meningkatkan pemakaian kekal mekap >> 60%
Meningkatkan keanjalan, ketegangan & elastisiti >> 55%
Meningkatkan ketebalan rambut >> 54%
Meningkatkan keserian, tona & warna kulit >> 50%
Mengurangkan garis-garis halus & kedut-kedutan


Apa fungsi setiap bahan dalam Shaklee Collagen Powder? 

Kolagen ikan: Memberikan kesan elastin, mengekalkan kulit lebih anjal
Ekstrak kulit kerangan: mengandungi glukosamina sbg pelincir bg sendi, menghidrat mata, & melegakan ketidak selesaan mata
Lactobacillus acidophilus: Meningkatkan penyerapan kolagen
Ekstrak biji Camellia Japonica: Mengandungi acid oleik dan isoflavon. Membekalkan nutrisi dan penghidratan.
Ekstrak Pfaffia: Merawat rambut gugur, ketidakseimbangan hormon, dan meningkatkan tenaga batin. Meningkatkan prestasi dan tenaga.
Vitamin C: Menggalakkan pengeluaran kolagen dan menentang radikal bebas.
Vitamin B2,B6: membekalkan tenaga yang penting dalam proses pengeluaran kolagen didalam sel tubuh.


---------------------------------------------------------------------------------

Haa....dah bace?dah bace?....kalu nk cerita, pjg lagi...tp tu la info2 di atas tu sedikit sebanyak...pendek kate..x rugi kite beli...sbb kebaikan dier sgt best...dan ramai yang telah mencubanya..anda, biler lagi?

p/s: next akak kongsi suplement ape akak amik skrg ni yer... ;)


010-966 2965 SUZANA | no ID : 912405 | shakleesuzeng@yahoo.com
PM https://www.facebook.com/messages/suzeng.la

Wednesday, 2 January 2013

Assalamualaikum....

   Alhamdulillah...syukur ke hadrat Allah SWT sehingga ke hari ni dilimpahi rezeki yang tidak terhingga di bumi Allah ini...
   Sebagai permulaan dan pertama kali membina blog untuk berbisnes di talian ini...diharap semoga pintu rezeki terbuka seluas-luas nyer kepada hamba-Nya...

  Aiseyy..xreti la nk wat ayat2 mcm buku teks ni...so kite tulis2 bhase2 biasa je la kan..nk straight sgt, xbest plak..kang mengantuk, paham nyer idak kan?..hihi..so santai2 je la yerrr...

  Ingin saya memperkenalkan diri saya dengan panggilan Kak Na...wah..terasa akak-akak gituew..al-maklum la..anak bongsu..x biasa bhase kan diri akak2 ni..hehe..nk suh panggil Cik Na..dah kawin..nk suh sebut Puan Na..mcm duk opis kerajaan plak yg berpangkat2 ni...nk panggil mak cik na...erkkk..tunggu 15tahun lg la kot..hihi....hokeh-hokeh... Kak Na duk taip sorang2 pon leh gelak..ape la...mcm ler kelakar sgt kan..ntah hape2 jer...

   So, sini nk bagitau...akak buat blog ni sebab UTAMA nk Berbisnes dengan suplement yang TERRRBAIK yang pernah akak tahu...dulu pernah amik suplment Shaklee ni mase pregnant anak ke-2..tu pon amik kalsium tablet Ostematrix..ye lah..time pregnant2 ni kite mmg kene lebihkan kalsium..bab tu kite citer lain entry yer...hehehe.....selain tu...boleh kenal ramai lagi yg ramai lagi akak x kenal uolss kat luar tu..x tau la uolss ni nk kenal2 akak kan..janji dapat akak nk cerita sini nk uols phm n yang penting uols beli dengan akak....hahhaha...

  Hokeh2...ni duk melalut-lalut..barang yang nk dijual xde pon bgtau lg kan..hape la...ok...mule2 meh tgk gambar ni yer...



  haaa...ade nampak? x nampak bgtau...hihi...suplement SHAKLEE...Creating Healthier Lives..Independent Distributor...

  Nampak2?tu..yang penting ade cop HALAL....so xyah ragu...memang HALAL...

  ok...akak telah berdaftar dengan syarikat Shaklee ni..dan secara rasmi nyer akak ni dealer SHKALEE ni...

Ni no id akak : 912405 
NO HP : 010-966 2965

      Blog ni akak bangunkan untuk tujuan berbisnes serta share pengalaman or pengetahuan akak dgn berSHAKLEE ni..n x salah nk tambah rakan2 lain kat luar sana tu...sbb akak memang suke berkawan...x hairan la..sume negeri kat Malaysia ni...akak ade kenalan...(alahai,tu pon nk bgtau.. hihi)...mane la tau kan..lepas ni..dh bace2 blog ni..tertarik nk beli...then lepas tu..tertarik nk jd ajen terus sbb banyak benefit bile jd sebahagian berSHAKLEE ni...itu xde masalah...kalu ade ape2 nk tanye ke..nk beli ke..nk join ke...nk gosip2 ke(haa...yg tu best tu...hiihi)xde hal...lagi ramai lg bagus...kite share2 ape kite tau..bkn nk kutuk2 kan?
    
Kat mane akak tinggal?owh...dekat je bg yg dah dekat duk sini...akak duk Kuala Terengganu...opis pon kat Kuala Terengganu... rasanya dh mmg bermastautin ka Kg. Padang Midin... ha..tau? kalau dh dekat..nk beli lg senang la...hahaha... nk bergosip?jom ke dapur la...hahaha..wops..wopss...dah terlebih dh ni....
    
  So, sebenarnya akak byk bende xtau lg mcmane nk berblog ni...selama ni duk bace blog org lain je...ni bile dh wat sdiri..kene la rajin2 cari ilmu berblog ni....rase2 dh byk melalut dh akak ni...

  Untuk entry pertama ni..akak just nk perkenalkan blog ni dan siapa akak ni dengan jenama Shaklee ni...yg lain2 tu, kemudian la sket demi sket update...kang taip panjang2 untuk sekali gus untuk sebulan..naya..sket2 dh la ye dulu erk..(ekceli xde idea sebenornya...hehe)

  Entry ni je dulu..kalu ade ape nk tanye pasal SHAKLEE..leh komen or kol or sms no kat ats tu je haa....
Ok la..tu je dulu..nanti akak pot pet pot pet lg yer.. Assalamualaikum... ;)

SUZANA 010-966 2965 | no ID : 912405 | shakleesuzeng@yahoo.com