- See more at: http://blog.ahmadrifai.net/2012/01/pasang-script-dilarang-klik-kanan-pada.html#sthash.7XbUwK9v.dpuf Jom Bergaya dengan Cara Hidup yang Sihat: 07/01/13

Monday, 1 July 2013

CADANGAN SUPLEMEN SHAKLEE BAGI SAKIT KENCING MANIS


Apakah itu Penyakit Kencing Manis/Diabetes?

Penyakit kencing manis atupun (Bahasa Melayu = Dabetes melitus ; Bahasa Inggeris = Diabetes melitus merupakan sejenis penyakit dengan keadaan hiperglisemia (tinggi kandungan glukosa dalam darah), terutama selepas pengambilan makanan.


 

Daripada makanan, badan mengeluarkan tenaga untuk menjalankan tugas seharian- makanan berkanji dan bergula (makanan karbohidrat) ditukarkan kepada glukos (gula) dan ia digunakan oleh badan untuk menghasilkan tenaga, Glukos adalah punca utama yang memberi tenaga.

Secara normal, insulin membantu gula (glukos) dalam darah untuk memasuki sel-sel badan untuk ditukarkan kepada tenaga. Bagi orang yang menghidap penyakit kencing manis, organ pankreas tidak dapat menghasilkan hormon insulin dengan secukupnya mengakibatkan glukos (gula) tidak dapat memasuki sel-sel badan menyebabkan kadar gula dalam peredaran darah menjadi tinggi

Gula yang berlebihan akan disingkirkan badan melalui air kencing dan inilah sebabnya penyakit dikenali sebagai penyakit kencing manis.

Tanpa insulin, sel-sel badan tidak dapat menerima glukos, walaupun kadarnya amat tinggi dalam peredaran darah. Ini juga menybabkan badan kurang bertenaga.
Suplemen Shaklee yang disyorkan bagi Penghidap penyakit Kencing Manis

1) VIVIX (paling disyorkan)
- Merupakan suplemen anti penuaan terbaik di dunia. Juga membantu memelihara jantung, otak, sistem imun, perlindungan antioksidan, peningkatan tenaga, kesihata dan kesejahteraan.

Testimoni VIVIX terhadap penghidap penyakit kencing manis

Testimoni VIVIX terhadap penghidap penyakit kencing manis


2) (GLA Complex, B Complex, Zink dan ESP)

  • GLA Complex - Menghalang komplikasi diabetes. Merendahkan gula dalam darah, berkesan diabetes semasa usia tua. Meringankan kebas dan kesakitan disebabkan oleh gula darah yang tinggi.
  • B Complex - Menukarkan makanan kepada tenaga iaitu dengan menukar lemak, karbohidrat dan protein kepada tenaga sekaligus megurangkan masalah keletihan.
  • Zink - Membantu pengeluaran insulin, mengekalkan fungsi insulin, seterusnya memperbaiki diabetes.
  • ESP - membantu menurunkan bacaan kencing manis dan menurunkan nafsu kepada makanan yang manis.

Sebarang pertanyaan, bolehlah hubungi saya :)

010-966 2965 (SUZANA) 
Shaklee Independent Distributor 912405
shakleesuzeng@yahoo.com