- See more at: http://blog.ahmadrifai.net/2012/01/pasang-script-dilarang-klik-kanan-pada.html#sthash.7XbUwK9v.dpuf Jom Bergaya dengan Cara Hidup yang Sihat: INGIN HAMIL DENGAN SUPLEMEN SHAKLEE

Wednesday, 18 September 2013

INGIN HAMIL DENGAN SUPLEMEN SHAKLEE

Apabila melibatkan kegagalan untuk mengandung atau hamil setelah sekian lama berumahtangga, kita biasa mendengar keluhan daripada isteri kerana dikatakan mandul. Masyarakat dulu selalu memandang serong terhadap isteri yang gagal hamil. 

                                                           

Tapi mereka tidak pula menyalahkan pihak lelaki. Sedangkan benih untuk hamil datang daripada sperma mereka. Adakah sperma mereka cukup matang? Sihat? dan berkualiti? Jangan terkejut jika dikatakan setiap titisan air mani mereka tiada sperma! Sebab itu jika bermasalah untuk hamil, kenali apa sebab dan puncanya. Jangan menuduh jika tiada fakta.
Jom kita memahami kesuburan kita.

APA ITU KESUBURAN
Kesuburan ialah keupayaan membiak secara semula jadi. Sebagai ukuran, "kadar kesuburan" ialah bilangan anak yang lahir bagi setiap individu, rumah tangga atau kependudukan. Kesuburan berbeza dengan kefekunan, iaitu potensi untuk membiak (yang dipengaruhi oleh penghasilan gamet, penyuburan dan kemampuan hamil cukup tempoh). Lawan kepada kesuburan ialah kemandulan.

                                                    

"Barangsiapa bertakwa kepada Allah, nescaya Dia akan mengadakan baginya jalan keluar. Dan memberi rezeki kepadanya tanpa disangka-sangka. Dan barangsiapa bertawakkal kepada Allah, nescaya Allah akan mencukupkannya. Sesungguhnya Allah melaksanakan urusan yang dikehendakinya. Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu" - Surah At-Talaq. Ayat 2-3

FAKTOR KESUKARAN HAMIL DI KALANGAN ISTERI
 1. Salur fallopio tersumbat
 2. Tidak subur
 3. Telur tidak baik
 4. Peredaran haid tidak teratur
 5. Keputihan yang serius
 6. Pendarahan di utrin
 7. Radang pada dinding rahim
 8. Fibroid                                           
 9. Tiada nafsu seks
 10. Kesan sampingan ubat perancang atau jamu yang panas tertentu sehingga merosakkan rahim atau menjejaskan tahap kesuburan wanita
Namun begitu, 40% daripada masalah kemandulan di negara ini berpunca daripada pihak suami yang bermasalah.FAKTOR KESUKARAN HAMIL DI KALANGAN SUAMI

   
 1. Sperma tidak berkualiti
 2. Kuantiti sperma di dalam air mani sedikit atau tiada langsung
 3. Berat badan yang berlebihan
 4. Merokok melebihi 20 batang sehari
 5. Memakai seluar ketat
 6. Tabiat mandi dengan air panas
 7. Melakukan kerja-kerja berat
 8. Kerap mengambil alkohol
 9. Duduk setempat yang agak lama seperti memandu berjam-jam atau berhari-hari menyebabkan zakar terdedah kepada haba yang menjejaskan kualiti sperma
 10. Pernah menjalani pembedahan yang melibatkan sistem alat kelaminnya.


SUPLEMEN SHAKLEE YANG DISYORKAN BAGI MENINGKATKAN KESUBURAN

ISTERI
 • GLA - Membantu stabilkan hormon dan memastikan kitaran haid teratur. GLA berperanan memastikan cecair mukus di dalam serviks mencukupi di mana ia memudahkan pergerakan sperma ke uterus seterusnya ke tiub fallopian di mana ovum menanti untuk disenyawakan. Cecair mukus yang subur ini juga membantu sperma untuk hidup lebih lama di salur tiuo fallopian sehingga 5 hari sekaligus meningkatkan persenyawaan ketika ovulasi berlaku walau tiada kegiatan seks dalam jangkawaktu tersebut. GLA juga membanti melegakan masalah senggugut.
 • ESP - Protein yang sangat berkhasiat di mana protein merupakan makanan asas kepada sel. Sel yang sihat akan memudahkan proses yang berkaitan persenyawaan, perlekatan telur seterusnya menguatkan sistem peranakan wanita bagi mengelakkan keguguran berlaku.
 • Vitalea -  Merupakan multivitamin dan mineral yang diperlukan oleh tubuh orang dewasa. Apabila tubuh sihat dan segar, kemungkinan persenyawaan berlaku dengan lebih mudah.
SUAMI

                         
 • Vitamin E - Mengandungi Selenium dan Vitamin E bagi meningkatkan kualiti sperma seterusnya menyihatkan sperma supaya berenang dengan cepat dan tepat sasaran. Selain dapat menghaluskan kulit, anti penuaan, melancarkan peredaran pembuluh darah dan mencegah pembekuan darah beku.
 • Zink - Membantu proses pembentukan hormon testosterone, bantu kekalkan jumlah air mani, bantu mengekalkan paras testosterone yang bersesuaian, serta memberi tenaga untuk sperma agar lebih aktif. Zink membantu meningkatkan kuantiti sperma dalam air mani.
Kita hanya berusaha :)


Sebarang pertanyaan, pengambilan suplemen mengikut bajet anda, cara dan perbincangan,
bolehlah hubungi saya :)

010-966 2965 (SUZANA) 
Shaklee Independent Distributor 912405
shakleesuzeng@yahoo.com