- See more at: http://blog.ahmadrifai.net/2012/01/pasang-script-dilarang-klik-kanan-pada.html#sthash.7XbUwK9v.dpuf Jom Bergaya dengan Cara Hidup yang Sihat: Kenali Keputihan Wanita

Tuesday, 19 February 2013

Kenali Keputihan Wanita

Mungkin ada antara kita mempunyai masalah KEPUTIHAN... Jom. Kenali keputihan sama ada normal atau sebaliknya.

Ada 2 jenis keputihan yang patut kita kenal pasti. 

Keputihan normal terjadi 14 hari sebelum haid. Waktu itu adalah waktu subur bagi seorang perempuan. Hormon akan melimpah ruah untuk pmempersiapkan kedatangan sperma ke dalam telur. Dan keputihan ini tidak berbau BUSUK!

KEPUTIHAN YANG TIDAK SIHAT pula adalah keputihan yang terjadi sepanjang masa, gatal-gatal, BERBAU BUSUK yang boleh menyebabkan kurang selesa semasa hubunga seksual. Keputihan itulah yang akan menjadi punca MANDUL. Biasanya berpunca kelempaban di bahagian vagina sehingga menggalakkan pertumbuhan kulat, virus dan bakteria.

Ia bukan sekadar berbau busuk dan gatal tetapi boleh merosakkan kilang telur sehingga menyebabkan penyumbatan sel-sel telur dan seterusnya KEMANDULAN berlaku...

Sekiranya anda mempunyai masalah di atas...dan selama ini anda malu berjumpa dgn doktor...boleh la pm terus atau whatsapp saya 018-9010227 untuk pot pet pot pet masalah anda saya rahsiakan dr org ramai ... :)

010 -966 2965 SUZANA | no ID : 912405 | shakleesuzeng@yahoo.com